Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@06:41:10 GMT

روستاگردی در کنار شهد شیرین زیارت

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۸۳۵۹۱

روستاگردی در کنار شهد شیرین زیارت

شهد، شهری که درکنار نام مبارک امام رضا(ع) معنا پیدا می‌کند؛مقصد طلایی ایرانیان برای جلای روح و خلوت با یگانه خالق هستی. در سال‌های دور مسافران مشهد تنها به‌قصد زیارت بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) به این شهر سفر می‌کردند اما این روزها سفر به مشهد بیشتر رنگ و بوی زیارتی و سیاحتی گرفته است.

 اگر فرصت رویایی سفر به دیار ضامن آهو برای شما به‌وجود آمد، پیشنهاد می‌کنیم علاوه‌بر جاذبه‌های شهر مشهد، بازدیدی از روستاهای خوش آب و هوا و بی‌نظیر اطراف آن نیز داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای زشک، تکه‌ای از بهشت

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از قانون، زشک، بهشت گمشده رشته‌ کوه بینالود در سرچشمه دره شاندیز، دل هر گردشگری را می‌رباید. زشک در لغت برگرفته از زو اشک به معنای چشمه‌های جوشان است. وجود چشمه سارهای متعدد و منحصر به فرد، این روستا را به یکی از دیدنی‌ترین مکان‌ها در خراسان تبدیل کرده است. اگر در مسیر رودخانه پیش بروید، خواهید دید در مکانی رودخانه‌به‌طورکامل‌خشک است؛ در حالی که چند 100 متر پایین تر آب فراوانی از دل زمین به‌بیرون می‌جوشد و به‌دلیل این ویژگی، زشک به چشمه های جوشان معروف شده است.منطقه توریستی و تفریحی ییلاق زشک، یکی از روستاهای گردشگری ایران است.

گیلاس، سیب، گلابی، زردآلو، گردو، آلو قرمز و هلو از جمله محصولات باغ های روستای زشک است. نان های محلی نیز گردشگران زیادی را به این روستا می کشاند. برای رفاه حال مسافران، گردشگران و کوهنوردان بخش های خدمات رسانی بسیاری مثل رستوران، چایخانه‌های سنتی و اماکن تفریحی ایجاد شده است.از مزیت‌های این روستا مسیرهای خاص کوهنوردی است که کوهنوردان با بهره‌گیری از اقلیم مطبوع به راحتی از مسیرهای ایجاد شده می‌‌توانند به بالای کوه‌های زشک صعود کنند؛ از همین رو مناسب برای تفریح ورزشی است. قله چمن ، یکی از ارتفاعات بینالود با 3020 متر ارتفاع‌ونزدیک‌ترین قله مرتفع ‌برای صعود کوهنوردان، در فصول مختلف سال بسیار پرتردد است.روستای زشک به لحاظ چشم‌اندازهای زیبا و صفای محیط و اعتدال آب و هوا و باغ‌های سرسبز میوه، یکی از بهترین مناطق ییلاقی اطراف مشهد به شمار می‌آید. چشمه‌سارهای متعددی این منطقه را سیراب می‌کند و به دلیل وجود آب کافی دارای انواع محصولات باغی است.ظرفیت های گردشگری روستای زشک عبارتند از:کوه‌ها و دره‌ها، رودهای پر آب و دایمی، چشمه های متنوع، چشم انداز طبیعی، محصولات باغی، عسل و ماهی، بازار محلی، مسافت کم با شهر مشهد، اماکن مسکونی سنتی و باغ‌های وسیع و خوش منظره.

این روستا در امتداد جنوب شرقی رشته کوه بینالود و در سرچشمه دره شاندیز و 30 کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع شده است.

کار و پیشه مردم آن باغداری، پرورش دام و طیور و شیلات و صنایع دستی است. بهترین محصول باغ‌های این منطقه، گیلاس و آلبالو است و محصولاتی چون سیب، گلابی، زردآلو، هلو و گردو نیز در آن تولید می‌شود. درختچه‌های کوتاه‌کوهی،سماق،شاهدانه،کلپوره، اکلیل کوهی و تمشک، پوشش زیبای گیاهی این منطقه را تشکیل می دهند.

آبشار روستای آبگرم

آبشاری با قدمت بیش از 700 سال که از دل کوه‌های هزار مسجد سرچشمه می‌گیرد، چشم هر گردشگری را به خود خیره‌ می‌کند. اینجا آبشار آب‌گرم در شهرستان کلات، خراسان رضوی است. مکانی که کافی است یک بار به آن سفر کنید، آن زمان دیگر آبشار آبگرم کلات به یکی از مقاصد همیشگی شما تبدیل می‌شود. با عبور از روستای آبگرم واقع در شهرستان کلات و گذر از راهی که نیم ساعت طول خواهد کشید، به منطقه ای خوش آب و هوا با داشتن چشمه‌ های آبگرم و زیباترین چشم‌انداز یعنی آبشار آبگرم در کلات خواهید رسید.کلات نادری و آبشارها و دره‌ها و غارهایش افسانه نیست بلکه این شهر و عمارت خورشیدش آنچنان زیبا و دیدنی است که نادر شاه پادشاه کشور گشای ایران، این دیار را به عنوان سکونتگاه خویش برگزید و امروزه نیز کلات نادر، پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.

آبشار آبگرم کلات در موقعیت جغرافیایی E600348 N363009 در استان خراسان رضوی قرار دارد. این آبشار در مجاورت روستای آبگرم در ۷۵ کیلومتری شهرستان کلات است. برای رسیدن به آبشار، پس از عبور از روستای آبگرم، در مسیری که امکان تردد وسایل نقلیه سبک وجود ندارد، پس از طی کردن راهی حدود نیم ساعت به آبشار زیبای آبگرم خواهید رسید. نام این آبشار از روستای آبگرم که دارای چشمه‌های آبگرم زیاد هست، گرفته شده ‌است.

آب این آبشار از سرچشمه که چند کیلومتر بالاتر از خود آبشار قرار گرفته، به شکل قابل توجهی، گرم است. البته آن‌قدر گرم نیست که در زمره چشمه‌های آبگرم محسوب شود اما حوالی 30 تا 35 درجه گرما دارد. آبشار آبگرم و حوضچه آن بسیار برای آبتنی مناسب است ؛از کیلومتر60 جاده کلات که مسیر فرعی روستای آبگرم شروع می‌شود تا خود روستا حدود 20 کیلومتر راه است که مسیری آسفالته اما پیچ در پیچ است. از ابتدای روستا جاده خاکی شروع می شود و به سمت بند که فضایی سیمانی برای ذخیره و کانال کشی آب است، ادامه می‌یابد. از جاده خاکی با ماشین می‌شود تا پای بند رفت. البته یکی دوبار نیز باید از رودخانه رد شد. از پای بند به بعد را باید پیاده رفت. از پای سد تا آبشار با سرعت مناسب، یک ساعت راه است. مسیر، از دشتی باز و بسیار سرسبز می‌گذرد که البته از چشم گروه‌های دوچرخه سواری دور نمانده است. پیش از رسیدن به آبشار، درست در پیچ مسیر، بنایی تاریخی قرار دارد که به اعتقاد مردم روستا شکارگاه نادر بوده است؛آبشار و حوضچه آن بوی حمام های قدیمی می‌دهد و این به‌دلیل همان گرمای آب است. درخت های انجیر فراوانی در مسیر قرار دارد.

روستای پاژ؛ زادگاه فردوسی

روستای پاژ، نام روستایی است که در ۱۵کیلومتری شمال شرقی مشهد و در تقاطع جاده کلات و کارده قرار دارد . این روستا یک خیابان اصلی با نام «فردوسی» دارد که از جاده کلات منشعب می شود و خیابان‌های فرعی آن نیز براساس همین خیابان اصلی شماره‌گذاری شده‌اند. این روستا محل تولد بزرگانی همچون ابوالقاسم فردوسی شاعر حماسه سرای ایرانی بوده‌است. زادگاه فردوسی، روستایی سرسبز و پوشیده از باغ‌های انگور ‌است. حدود ۵۰۰ متری شمال پاز که بر بلندای تپه‌ای در جلگه قدیم خراسان قرار گرفته، تپه ای با قدمت نامعلومی قرار دارد که خرده سفال و کاشی‌های رنگارنگ اطراف و روی آن پراکنده‌اند و تاریخ کهن آن را نشان می‌دهند. می‌گویند این آثار یادگار سده‌های اولیه قرون اسلامی تا حدود قرن دهم قمری است. پاز یا پاژ در لغت به معنای هدیه است که فرد دارای رتبه و مقام به فرد دیگر هم‌تراز خود می‌دهد. زادگاه فردوسی بزرگ، روستای پاژ است که در تقاطع جاده کارده به کلات نادری و ۱۵ کیلومتری شهر مشهد قرار دارد . در میانه روستا و ۷۰۰ متری شمال آن دو تپه باستانی دیده می‌شود که مربوط به پاژ قدیم و نشان‌دهنده تاریخ این منطقه پس از اسلام تا قرن نهم و دهم هجری است . روستای تاریخی پاژ که به‌عنوان زادگاه شاعر صاحب نام ایرانی حکیم ابوالقاسم فردوسی شناخته می‌شود، امروزه به‌عنوان یکی از مناطق گردشگری مشهد محسوب شده و توسط گردشگران تورهای مشهد مورد بازدید قرار می‌گیرد. این روستا در ۱۵ کیلومتری شمال شهر مشهد واقع شده و به دو بخش باستانی و مسکونی تقسیم می‌شود. در بخش باستانی روستا می توان بقایای روستای پاژ در دوران باستان را مشاهده کرد؛ این بقایا بنابر بررسی‌های صورت گرفته به قرون نهم و دهم هجری مربوط می‌شوند؛درحالی که بخش مسکونی روستا در حال حاضر با کمی فاصله درقسمت دیگری از روستا قرار گرفته است. اکنون این روستای باستانی مورد بازدید بسیاری تاریخ دوستان قرار گرفته و هر روزه در قالب تورهای یک روزه از آن بازدید می شود. طبق کاوش‌های باستان شناسی که در سال ۸۹ در این روستا صورت گرفت، باستان شناسان موفق به شناسایی قلعه‌ای به وسعت ۴۵ در ۶۵ متر شدند.این قلعه در مرکز روستای پاژ قرار گرفته است .این روستا با بافت سنتی و محلی خود، در حال حاضر یکی از سایت‌های باستان شناسی محبوب مشهد به شمار می‌آید.

روستای گلستان مشهد

روستای گلستان واقع در پنج کیلومتری مشهد، دارای مناظر کوهستانی و باغات میوه با دره های سرسبز بوده که‌باوجود این مواهب طبیعی از جمله بند گلستان، وجود آستان مقدس امام زادگان یاسر و ناصر به اهمیت گردشگری آن افزوده است. روستای حصار گلستان یکی از روستاهای خوش آب و هوا در جنوب غرب مشهد و در حوالی شهر طرقبه واقع شده است. وجه تسمیه گلستان ‌نیز به‌واسطه قرارگرفتن در دل کوه‌هاست که از اطراف توسط آن‌ها احاطه شده است. جمعیت این روستا حدود۳۰۰۰ نفر و جمعیت غالب آن را جوانان تشکیل می‌دهند. این روستا به سبب داشتن آب و هوای دلنشین، رودخانه های خروشان و نزدیکی با شهر مشهد، روزهای تعطیل پذیرای جمعیت‌بسیاری برای گذراندن اوقاتی خوش در دامن طبیعت ‌است.

ابرده، ماسوله مشهد

ابرده یک روستای پلکانی و خوش آب و هوا در مسیر رودخانه زشک و چهار کیلومتر پس از شهر شاندیز است. این روستا دارای باغات فراوان است و چون درختان بسیاری دارد، هنر نجاری و منبت کاری در آن بسیار رایج است. متاسفانه چهره روستا به سرعت در حال تغییر است. بیشترین مراکز پذیرایی در مسیر این روستا ساخته شده اما هنوز خانه های بکر با سقف چوبی، ایوان و تنور در آن وجود دارد و تعداد آن‌ها نیز کم نیست.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۳۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد

به گزارش خبرآنلاین ،رئیس شورای روستا در اینستاگرامش قصه لک‌لک جدید را منتشر می‌کند و از سراسر ایران، دوستداران محیط‌زیست چند نفری هزینه ساخت خانه جدید را برعهده می‌گیرند و برایش به اندازه نیاز خرید مواداولیه پول می‌ریزند. چند روز بعد آهنگر روستا که برادر رئیس شورای روستاست، سفارش جدید را تحویل می‌دهد. او نیز فقط پول آهن آشیانه لک‌لک را می‌گیرد و دستمزدش حال خوب لک‌لک‌هاست. از میان روستاهای اطراف تالاب، لک‌لک‌ها در ‌ روستای کپرجودکی لانه می‌سازند؛ چرا که این سهم از زمین‌های تالابی با اراده اهالی همین روستا تالابی مانده است. جعفر کرمی‌پور، رئیس شورای روستای کپرجودکی در گفت‌وگو با همشهری از ترجیح عمده جوانان روستا می‌گوید ‌که « می‌خواهیم ‌تالاب را برای لک‌لک‌ها حفظ کنیم.»

چه شد که به فکر ساختن لانه برای لک‌لک‌ها افتادید؟

به گزارش همشهری، سیل سال۱۳۹۸ برای روستای ما برکت آورد. تالاب پرآب شد و ۲سال بعد از آن هم به لطف خدا، بارندگی خوب بود. از آن سال زادآوری لک‌لک‌ها خیلی خوب شد. هرکدام ۳تا جوجه را بزرگ کردند. لک‌لک‌ها تمام سال اینجا ماندند و فقط بچه‌هایشان لانه را ترک کردند. سال بعد لک‌لک‌های بالغ به روستا برگشتند.

عید۱۴۰۱ ‌ناگهان، تمام تیرهای برق پر از لک‌لک شد. نمی‌دانستیم چطور به لک لک‌ها کمک کنیم. از دوستان محیط‌زیستی پرسیدیم آنها گفتند برخی لاستیک کهنه به سر تیر می‌اندازند. آنها ده‌ها بار چوب سرلاستیک‌ها آوردند و باد زد و لانه را خراب کرد. یکی از فعالان محیط‌زیست اراک پیشنهاد داد که برایشان سبد آهنی بسازیم ولی برای این کار اداره برق باید همکاری کند و سیم‌های برق را از بالای دکل، کمی پایین‌تر بیاورد.

عید۱۴۰۱ نخستین آشیانه‌های آهنی را نصب کردیم. یک روز صبح دیدم که در تمام لانه‌ها لک لک نشسته است. اما خشکسالی همان سال باعث شد لک‌لک‌ها جوجه‌هایشان را از لانه بیرون بیندازند. بحمدالله در سال۱۴۰۲ لک‌لک‌ها ۲۳لانه درست کردند و همه جوجه‌هایشان را نگه داشتند. هیچ تلفاتی هم نداشتیم چون تالاب خشک نبود. از ابتدای امسال تا الان با کمک خیرین و دوستداران محیط‌زیست ۶لانه ساخته ایم.
مردم چطور کمک می‌کنند؟
وقتی در پیج اینستاگرام اعلام می‌کنم که می‌خواهیم برای لک‌لکی آشیانه بسازیم، مردم به‌صورت مشارکتی هزینه ساخت لانه را پرداخت می‌کنند. افراد با نیت خیرات برای اموات پول ساخت را به دهیاری روستا می‌دهند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901044

دیگر خبرها

  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • ۲ هزار و ۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردو‌های زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند
  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • اعزام ۲۸۰۰ مددجوی سیستان‌وبلوچستان به اردوهای زیارتی مشهد مقدس
  • خروش آبشار فصلی بر اثر بارش‌های اخیر در منطقه کیش انجیرو روستای گوجر + فیلم
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک